eykolo-pagoto-karpoyzi-choris-pagotomichani-me-3-apla-ylika-91126
18:36

Εύκολο παγωτό καρπούζι χωρίς παγωτομηχανή, με 3 απλά υλικά

18:36
Newsroom

Παγωτό καρπούζι χωρίς παγωτομηχανή, με 3 απλά υλικά. Το καλοκαίρι είναι βουτιές στη θάλασσα, παγωτά αλλά και καρπούζι. Τι το καλύτερο λοιπόν από το να συνδυάσεις τα δύο τελευταία, για να δροσίζεσαι;

Αυτή  η συνταγή για παγωτό καρπούζι είναι από τις πιο εύκολες και οικονομικές. Επιπλέον, αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μην πάει χαμένο το καρπούζι που έχεις στο ψυγείο σου και έχει αρχίσει να «πανιάζει».

Advertisement

Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να ακολουθήσεις. Θα χρειαστείς δύο κούπες καρπούζι κομμένο σε κομμάτια και τέσσερις κουταλιές της σούπας ζάχαρη.

Advertisement

Βάλτα σε ένα μπλέντερ ή μίξερ και χτύπησε τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχεις έναν πολτό.

Advertisement

Στη συνέχεια, πάρε ένα βαθύ μπολ και βάλε από πάνω το σουρωτήρι. Πέρνα τον πολτό σου για να μείνει μόνο ο χυμός και να αποφύγεις το παγωτό να έχει κουκούτσια.

Advertisement

Έπειτα, βάλε και πάλι τον χυμό από το καρπούζι μέσα στο μίξερ και πρόσθεσε μια κούπα κρέμα γάλακτος.

Ρύθμισε το μίξερ σου στην πιο μεγάλη ταχύτητα που έχει και χτύπα τα υλικά σου για δύο λεπτά, μέχρι να έχει μια λεία επιφάνεια το μείγμα σου.

Το τελευταίο βήμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις το μείγμα του παγωτού σε ένα μπολ με καπάκι και να το αφήσεις στην κατάψυξη για 12 ώρες.

Advertisement

Ένας πολύ όμορφος τρόπος για να το σερβίρεις είναι να φτιάξεις ένα μπολάκι χρησιμοποιώντας την φλούδα από το μισό καρπούζι που άδειασες για το παγωτό.