Μοσχάρι λεμονάτο: Επιθυμείτε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για μοσχαράκι; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε εκείνη, η οποία βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για να φτιάξετε μοσχάρι λεμονάτο, με χυλωμένη σάλτσα:
Μοσχάρι λεμονάτο – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Μοσχάρι λεμονάτο – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
– 1 μέτριο κρεμμύδι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
– 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
– Ένα φύλλο δάφνη
– Λίγο ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
Μοσχάρι λεμονάτο – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Σε κατσαρόλα σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το μοσχάρι κομμένο σε μερίδες.
– Μόλις ροδίσει από τη μια μεριά το γυρνάμε και από την άλλη και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο σε φετάκια.
– Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι, μετά από 2-3 λεπτά δηλαδή, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
– Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το δαφνόφυλλο.
– Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το μοσχάρι, μία με μιάμιση ώρα, αναλόγως.
– Όταν το μοσχάρι είναι έτοιμο αφαιρούμε το δαφνόφυλλο.
– Σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
– Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις μέχρι να δούμε τη σάλτσα να αρχίσει να πήζει.
– Τότε σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε το φαγητό από το μάτι.
– Σερβίρουμε με ένα ωραίο πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας!
– Καλή όρεξη!