eykolo-keik-sokolatas-me-mpiskota-kai-pralina-foyntoykioy-sketos-peirasmos-40115
13:57

Εύκολο κέικ σοκολάτας με μπισκότα και πραλίνα φουντουκιού, σκέτος πειρασμός

13:57
Newsroom

Το γεμιστό κέικ σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού και μπισκότα είναι μια διαφορετική εκδοχή του κλασσικού κέικ που όλοι αγαπάμε. Με το που θα το φτιάξετε είναι βέβαιο πως θα καταναλωθεί άμεσα δεδομένου πως είναι λαχταριστό και όλοι ξέρουμε πως όλα τα νόστιμα πράγματα καταναλώνονται στο λεπτό.

Η χρήση πραλίνας με κρεμώδη και απαλή υφή αλλάζει αισθητά το αποτέλεσμα ενός κέικ μεταμορφώνοντάς το σε γαστριμαργική απόλαυση. Άλλωστε την πραλίνα φουντουκιού είτε την χρησιμοποιείτε  ως γέμιση είτε για να ντύσει ένα κέικ, χαρίζει μια πινελιά υπεροχής σε δημιουργίες κάθε είδους.

Advertisement

Τα παιδιά σας θα  λατρέψουν το εν λόγω κέικ και η δική μας πρόταση είναι να το φτιάξετε μαζί τους καθώς η ενασχόληση με τη ζαχαροπλαστική πάντα τους δίνει τη χαρά του παιχνιδιού και της δημιουργίας.

Advertisement

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το γεμιστό κέικ σοκολάτας με πραλίνα και φουντούκια

  • Βιτάμ 250 γρ
  • Ζάχαρη Άχνη 2 κούπες
  • Αυγά 4
  • Βανίλια 1
  • Γάλα 1/2 φλ. τσαγιού
  • Μπέικιν πάουντερ 2 κουτ. γλυκού
  • Σόδα 1 κουτ. γλυκού μαγειρική
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλυτζάνια τσαγιού (κοσκινισμένο)
  • Πραλίνα 3 κουτ. γλυκού φουντουκιού
  • Κακάο στην ποσότητα που εσείς κρίνετε πως θα χρειαστεί
  • Μπισκότα 1 κουτί τύπου πτι μπερ
  • Κουβερτούρα 1 φακελάκι (drops)

Εκτέλεση του κέικ

Λιώνω το βιτάμ και χτυπάω στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη, προσθέτω ένα ένα τα αυγά το γάλα, την βανίλια, το μπέικιν και την σόδα. Ρίχνω τη πραλίνα (θερμοκρασία δωματίου) και το κακάο ( στο κακάο δε γράφω δοσολογία έριξα με το μάτι να πάρει χρώμα ως εκεί που μου άρεσε).

Ρίχνω το κοσκινισμένο το αλεύρι χτυπάω λίγο ακόμα και τέλος.

Advertisement

Σπάω τα μπισκότα επιτόπου από πάνω στο χέρι χοντροκομμένα και ανακατεύω με μαρίζ.

Σε βουτυρωμένη και με λίγο αλεύρι περασμένη φόρμα ρίχνω το μείγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40 με 45 λεπτά.

Αφήνω λίγο να κρυώσει.

Ζεσταίνω σε καυτό νερό το φακελάκι με τη κουβερτούρα και το περιχύνω  από πάνω!

Advertisement