eykolo-kai-pentanostimo-tsizkeik-me-afrati-krema-kai-tragani-mpiskotenia-vasi-etoimo-se-20-lepta-28505
16:04

Εύκολο και πεντανόστιμο τσίζκεϊκ, με αφράτη κρέμα και τραγανή μπισκοτένια βάση, έτοιμο σε 20 λεπτά

16:04
Newsroom

Δροσερό cheesecake: Πρόκειται για ένα πολύ γευστικό, ελαφρύ, δροσερό και οικονομικό γλυκό. Ένα γλυκό, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Μπορείτε να το προσφέρετε σε φίλους σας, καθώς και μέλη της οικογένειάς σας. Αναλυτικότερα όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για το συγκεκριμένο γλυκό:

Δροσερό cheesecake – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Δροσερό cheesecake – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής

– 1 1/2 Πακέτα μπισκότα πτι μπερ,

– περίπου 270 γραμμάρια Βιτάμ λιωμένο

– 1 πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια 300 γραμμάρια

– 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

– 100 γραμμάρια χυμό λεμονιού

– 1 κομπόστα βύσσινο

– 40 γραμμάρια κορν φλάουρ

– 130 γραμμάρια ζάχαρη

Advertisement

Δροσερό cheesecake – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

– Βάζουμε τα μπισκότα στο μουλτι να γίνουν σαν άμμος.

– Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε μέσα τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε ώστε να γίνουν μία μάζα.

– Το τοποθετούμε σε φόρμα ή πυρέξ μετρίου μεγέθους και το απλώνουμε πιέζοντας το.

– Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το τυρί και το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3′ ενώ κατά τη διάρκεια ρίχνουμε σιγά σιγά το λεμόνι.

– Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω από το μπισκότο και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

– Στραγγίζουμε τη κομπόστα και σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε το σιρόπι και συμπληρωνουμε νερό μέχρι το μείγμα σιρόπι -νερό να είναι συνολικά 500 γραμμάρια.

– Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.

– Τοποθετούμε οσα βυσσινακια θέλουμε πάνω στη κρέμα και στο τέλος αδειάζουμε το ζεστό μείγμα σιγά – σιγά.

– Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.

Advertisement

Advertisement