Τώρα που ο καιρός σταδιακά γίνεται πιο ζεστός είναι ευκαιρία να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε δροσερά γλυκίσματα για μας και τους φίλους μας. Η συνταγή για το δροσερό γλυκό κατάψυξης τύπου παγωτού είναι εύκολη και οικονομική συνταγή που θα σας έρθει πολύ πιο οικονομικά από το να αγοράσετε ένα παγωτό εμπορίου ενώ παράλληλα όλοι θα σας λένε “μπράβο” γιατί κάθε μπουκιά είναι γευστική.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το δροσερό γλυκό κατάψυξης είναι τα εξής:
200γρ μπισκότα τύπου “Μιράντα”
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
500γρ φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα γάλακτος 35% λιπαρών
5 συσκευασίες twix
50γρ σοκολάτα κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας
Η εκτέλεση του δροσερού γλυκού κατάψυξης
Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε ένα πυρέξ ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος επιθυμούμε διαστάσεων περίπου 24Χ36 εκατοστών.
Βάζουμε με τη σειρά τα μπισκότα στον πάτο του πυρέξ ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.
Χτυπάμε με το μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος και αφού αφρατέψει, συμπληρώνουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα αφήνουμε να ομογενοποιηθούν.
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις 4 συσκευασίες twix και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε το μείγμα μας με μία μαρίζ και το ρίχνουμε στο πυρέξ, πάνω από τη βάση με τα μπισκότα μας.
Στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια της κρέμας και γαρνίρουμε πάνω από την κρέμα τη μία συσκευασία twix, την οποία έχουμε ψιλοκόψει, και τη σοκολάτα την οποία έχουμε κόψει σε νιφάδες.
Τοποθετούμε το γλυκό μας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες και απολαμβάνουμε παγωμένο.
Καλή σας απόλαυση!