Μπισκοτογλυκό – εύκολο γλυκό: Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο γλυκό, το οποίο να είναι εύκολο στην εκτέλεση για να κεράσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες για να φτιάξετε μπισκοτογλυκό, το οποίο θα λατρέψουν!
Μπισκοτογλυκό: Υλικά Συνταγής για το μείγμα της σοκολάτας
2 πακέτα πτι-μπερ
5 – 6 κουταλιές της σούπας κάστερ πάουντερ (ή άνθος αραβοσίτου)
7 με 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
200 γραμμάρια μαργαρίνη
125 γραμμάρια κουβερτούρα (100 γραμμάρια μέσα στα μπισκότα και 25 γραμμάρια για γαρνίρισμα)
1 λίτρο γάλα
Μπισκοτογλυκό: Υλικά συνταγής για το μείγμα της σαντιγί
250 γραμμάρια σαντιγί
400 γραμμάρια ζαχαρούχο
500 γραμμάρια φυτική σαντιγί (σ.σ. εναλλακτικά μισό φλιτζάνι λικέρ)
Μπισκοτογλυκό: Εκτέλεση συνταγής
- Διαλύστε κάστερ πάουντερ σε ένα φλιτζάνι γάλα. Βάλτε 5 με 6 μεγάλες κουταλιές κάστερ πάουντερ και ένα φλιτζάνι γάλα.
- Το χτυπάμε, με σύρμα έως ότου διαλυθεί σωστά, το μείγμα.
- Βάλτε βούτυρο, ζάχαρη, κουβερτούρα και το υπόλοιπο γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Ανακατέψτε έως ότου λιώσουν τα υλικά.
- Μετά ρίξτε το μείγμα με το γάλα και το κάστερ πάουντερ και συνεχίστε το ανακάτεμα.
- Χαμηλώστε την ένταση της κουζίνας για να πήξει το μείγμα σταθερά.
- Έπειτα, συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να χυλώσει.
- Ακολούθως, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για χρονικό διάστημα δέκα λεπτών και μακριά από το καυτό μάτι της κουζίνας.
- Χτυπάμε μόνη τη σαντιγί. Όταν γίνει αφράτη, ρίχνουμε το ζαχαρούχο και το λικέρ για να τα χτυπήσουμε όλα μαζί για περίπου πέντε λεπτά.
- Μόλις κρυώσει, το μείγμα της σοκολάτας, ρίχνουμε μπισκότα και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί.
- Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στο μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για χρονικό διάστημα δύο ωρών έως ότου κρυώσει.
- Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε, με λίγη κουβερτούρα από πάνω.
Μπισκοτογλυκό: Φωτογραφίες και βίντεο από το φανταστικό γλυκό με μπισκότο