Τώρα που ο καιρός ζεσταίνει και άρθηκε η καραντίνα είναι καιρός να αρχίσουμε να καλούμε κόσμο στο σπίτι μας και φτιάχνουμε γλυκά για να γεμίσει ζεστασιά η ψυχή μας. Το δροσερό γιαουρτογλυκό με φρυγανιές και μαρμελάδα είναι μια εύκολη λύση που μπορείτε να το κάνετε με τα παιδιά σας σε χρόνο μηδέν. Η εκδοχή του γιαουρτογλυκού με φρυγανιές και μαρμελάδα μπορεί να γίνει και με light προϊόντα ώστε να το καταναλώσετε χωρίς ενοχές.
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε
Ζάχαρη 300 γρ. -Νερό 280 γρ. Για τη βάση: Φρυγανιά 125 γρ σταρένιες
Ζελέ 200 γρ με μούρο ή άλλη γεύση της αρεσκείας σας. -Νερό 200 γρ. -Γάλα 300 γρ.– Γιαούρτι 500 γρ στραγγιστό
Μαρμελάδα 450 γρ βατόμουρο ή άλλη γεύση της αρεσκείας σας
Ξεκινάμε με το σιρόπι και ένα τηγάνι ρίχνουμε σταδιακά την ζάχαρη μέχρι να λιώσει και ανακατεύουμε συνεχώς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε πάνω στην εστία ώσπου να λιώσει τελείως η καραμέλα Θέλει περίπου 10 λεπτά .Σε ένα ταψί 25 Χ30 στρώνουμε τις φρυγανιές και περιχύνουμε πάνω τους το σιρόπι. Συνεχίζουμε με την κρέμα και σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 φακελάκια από μείγμα φρουί ζελέ με γεύση μούρο.Προσθέτουμε βραστό νερό, το κρύο στραγγιστό γιαούρτι και τέλος το γάλα.Ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα το ρίχνουμε στο ταψί. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στην συνέχεια βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και αλείφουμε πάνω από την κρέμα μαρμελάδα βατόμουρο η ότι μαρμελάδα μας αρέσει .Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για ακόμη 1/2 ώρα. Μετά από 1/2 ώρα το γλυκό μας είναι έτοιμο.