Castella – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, εύκολο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Πρόκειται για μία συνταγή, η οποία αφορά ένα ιαπωνικό κέικ. Το βέβαιο είναι πως θα ευχαριστήσετε, όσους το δοκιμάσουν.
Castella – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Castella – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 4 μέτρια αβγά (σ.σ. σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
– 110 γραμμάρια ζάχαρη
– 2 έως 3 κουταλιές της σούπας μέλι
– 100 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
Castella – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη.
– Χτυπάτε καλά με μίξερ χειρός στο δυνατό για περίπου έξι λεπτά.
– Προσθέτουμε το μέλι.
– Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για μισό λεπτό.
– Προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι, σε τρεις δόσεις έως ότου γίνει ένα με το μείγμα.
– Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ. Δηλαδή, να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα.
– Αδειάζουμε μέσα στη μακρόστενη φόρμα κέικ, το μείγμα.
– Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Δηλαδή, έως ότου πάρει η επιφάνεια ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
– Καλύπτουμε το κέικ, με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
– Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς Κελσίου.
– Ψήνουμε για σαράντα λεπτά ακόμη.
– Δοκιμάζουμε, βυθίζοντας ένα μαχαίρι, καθώς η λάμα πρέπει να βγει καθαρή.
– Ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη.
– Αναποδογυρίζουμε το κέικ στη φόρμα.
– Όσο είναι ακόμη ζεστό το κλείνουμε σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων για δώδεκα ώρες.
– Σερβίρουμε, κόβοντας το κέικ μας σε φέτες.