eykolo-kai-afrato-keik-me-meli-kai-3-mono-ylika-poy-ginetai-paneykola-54456
11:40

Εύκολο και αφράτο κέικ με μέλι και 3 μόνο υλικά που γίνεται πανεύκολα

11:40
Newsroom

Castella – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, εύκολο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Πρόκειται για μία συνταγή, η οποία αφορά ένα ιαπωνικό κέικ. Το βέβαιο είναι πως θα ευχαριστήσετε, όσους το δοκιμάσουν.

Castella – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Advertisement

Castella – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 4 μέτρια αβγά (σ.σ. σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)

– 110 γραμμάρια ζάχαρη

– 2 έως 3 κουταλιές της σούπας μέλι

– 100 γραμμάρια σκληρό αλεύρι

Advertisement

Castella – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

– Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη.

– Χτυπάτε καλά με μίξερ χειρός στο δυνατό για περίπου έξι λεπτά.

– Προσθέτουμε το μέλι.

– Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για μισό λεπτό.

– Προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι, σε τρεις δόσεις έως ότου γίνει ένα με το μείγμα.

– Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ. Δηλαδή, να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα.

– Αδειάζουμε μέσα στη μακρόστενη φόρμα κέικ, το μείγμα.

– Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Δηλαδή, έως ότου πάρει η επιφάνεια ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.

– Καλύπτουμε το κέικ, με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

– Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς Κελσίου.

– Ψήνουμε για σαράντα λεπτά ακόμη.

– Δοκιμάζουμε, βυθίζοντας ένα μαχαίρι, καθώς η λάμα πρέπει να βγει καθαρή.

– Ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη.

– Αναποδογυρίζουμε το κέικ στη φόρμα.

– Όσο είναι ακόμη ζεστό το κλείνουμε σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων για δώδεκα ώρες.

– Σερβίρουμε, κόβοντας το κέικ μας σε φέτες.

Advertisement