Γλυκό ψυγείου με ζελέ: Ένα αγαπημένο, καλοκαιρινό και εύκολο γλυκό που θα λατρέψει ολόκληρη η οικογένεια. Μια ακόμη πιο καλοκαιρινή εκδοχή του αγαπημένου αυτού γλυκίσματος είναι και το γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι.
Είναι απίστευτα δροσερό, πολύ νόστιμο και θα γίνει σίγουρα από τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά γλυκά.
Advertisement
Αυτό το μπισκοτογλυκόδιαφέρει από τα άλλα και μόλις το δοκιμάσετε θα καταλάβετε γιατί.
Δείτε λοιπόν τι υλικά θα χρειαστείτε για την συνταγή μας και πως ακριβώς θα το κάνετε.
Advertisement
Γλυκό ψυγείου με ζελέ: Υλικά συνταγής
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια
Γάλα και ζάχαρη όση αναγράφεται στην συσκευασία από το άνθος αραβοσίτου
1/2 ποτήρι του νερού γάλα για άλειμμα των μπισκότων
1 κουτί ζελέτο οικογενειακό μέγεθος που έχει 2 φακελάκια. Φράουλα,η κεράσι,η ότι σας αρέσει
2 κουτ. σούπας κονιάκ
Γλυκό ψυγείου με ζελέ: Εκτέλεση συνταγής
Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά όταν πήξει και την αφήνουμε να κρυώσει .
Φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία..
Όταν έρθει σε θερμοκρασία χαμηλή τον τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει ελαφρώς .
Σε ένα ταψάκι η πυρέξ η τάπερ τετράγωνο στρώνουμε τα μπισκότα και τα αλείφουμε με το πινέλο βουτώντας το σε γάλα και το κονιάκ .
Από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση με μπισκότα και ξανά γάλα με το πινέλο.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο περίπου μισή ώρα.
Κατόπιν με μία κουτάλα σούπας και με προσοχή μην σπάσει η κρέμα μας αδειάζουμε το ζελέ που θα πρέπει να έχει λίγο αρχίσει να πήζει το στρώνουμε ομοιόμορφα.