Βρισκόμαστε εντός του καλοκαιριού και η ζέστη έχει χτυπήσει «κόκκινο». Τι καλύτερο λοιπόν από ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου, με πραλίνα, μπισκότα και κρέμα γάλακτος; Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον τρόπο για να βγάλουν εις πέρας μια τόσο νόστιμη συνταγή γλυκού. Μην πανικοβάλεστε. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το enimerotiko.gr σας προσφέρει τη λύση, αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες, με τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής:
1 λίτρο γάλα
220 γραμμάρια ζάχαρης
3 κρόκους αυγού
100 γραμμάρια κορν φλάουρ
4 κουταλιές κακάο
100 γραμμάρια σοκολάτας κουβερτούρα με πραλίνα – Σε περίπτωση που δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κλασική κουβερτούρα
150ml κρέμα γάλακτος, η οποία εμπεριέχει 35% λιπαρά
2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
250ml κρέμα γάλακτος, η οποία εμπεριέχει 35% λιπαρά
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας, εκτός από τη σοκολάτα.
2. Ανακατεύουμε συνεχόμενα, μέχρι να πήξει η κρέμα.
3. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τη σοκολάτα.
4. Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε να παγώσει καλά.
5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να σφίξει και την ενσωματώνουμε στην κρέμα.
6. Βουτάμε τα μπισκότα σε γάλα και τα στρώνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ.
7. Καλύπτουμε τα μπισκότα με τη μισή κρέμα.
8. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση από μπισκότα και κρέμα.
9. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνουν σφιχτή συνταγή.
10. Γαρνίρουμε το γλυκό με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια.