Γλυκό Ψυγείου: Το γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι είναι ένα αγαπημένο, καλοκαιρινό και εύκολο γλυκό που θα λατρέψει ολόκληρη η οικογένεια. Μια ακόμη πιο καλοκαιρινή εκδοχή του αγαπημένου αυτού γλυκίσματος είναι και το γλυκό ψυγείου με λεμόνι.
Αυτό το μπισκοτογλυκό θα γίνει από τα αγαπημένα σας γλυκά γιατί είναι απίστευτα δροσερό και πραγματικά πολύ νόστιμο. Δείτε λοιπόν τι υλικά θα χρειαστείτε για την συνταγή μας και πως ακριβώς θα το κάνετε.
Γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι: Υλικά συνταγής
Γλυκό ψυγείου: Υλικά για την κρέμα και τα μπισκότα
- 1 λίτρο γάλα
- 140 γρ κόρν φλάουρ
- 200 γρ ζάχαρη
- Λίγη βανίλια
- 120 γρ, μπισκότα τύπου πτι μπέρ σοκολατένια
- Λίγο γάλα για τα μπισκότα
Γλυκό ψυγείου: Υλικά για το ζελέ
- 500 ml χυμό πορτοκάλι
- 100 γρ ζάχαρη
- 6 φύλλα ζελατίνης
Γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι: Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κόρν φλάουρ, τη ζάχαρη τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν καλά.
- Ζεσταίνουμε το γάλα μας σε μία κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση αδειάζουμε το μείγμα μας και ανακατεύουμε να γίνει λεία κρέμα.
- Βουτάμε σε γάλα τα μπισκότα μας και στρώνουμε τα μισά σε ένα πυρέξ.
- Αδειάζουμε την μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε με δεύτερη στρώση από μπισκότα και κρέμα.
- Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει η κρέμα. Αν θέλουμε πάνω από την κρέμα βάζουμε γλυκό πορτοκάλι ή κάποιο άλλο φρούτο.
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν 5′.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να παγώσει καλά και το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά.
Ελπίζουμε να σημειώσατε τα υλικά της συνταγής μας και να την δοκιμάσετε σύντομα.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!
Διαβάστε επίσης:
Εύκολη τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα και σοκολατένιο παντεσπάνι
Κερασόπιτα: Η γρήγορη συνταγή για να την φτιάξετε χωρίς κόπο
Εύκολο σιροπιαστό γλυκό με φρυγανιές και κρέμα