Το γλυκό ψυγείου σοκολάτα – μπανάνα είναι γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο. Το σίγουρο είναι ότι θα το λατρέψουν μεγάλοι και μικροί.
Υλικά
-1 πακέτο κακάο
-3 ποτήρια φρέσκο γάλα
-2 ή 3 μπανάνες
-2 πακέτα μπισκότα κακάο (όποιας μάρκας επιθυμείτε)
Γκαναζ
μισό ποτήρι τσαγιού κρέμας γάλακτος
80 γρ. μαύρης σοκολάτας ή σοκολάτας γάλακτος
Γλυκό ψυγείου σοκολάτα – μπανάνα: Κανείς δεν μπορεί ν’ αντισταθεί στο σοκολατένιο πειρασμό
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι θα προσθέσουμε 3 ποτήρια γάλα, το κακάο, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Βάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας να βράσει και ανακατεύουμε συνεχώς.
Καθώς το μείγμα σιγοβράζει, σπάζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (δεν τα θρυμματίζουμε) με τα χέρια μας και τα αδειάζουμε στο κατσαρολάκι. Χρησιμοποιούμε τα μπισκότα από 2 συσκευασίες. Τα ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ώστε η κρέμα με το κακάο να ποτίσει σε όλα τα κομμάτια των μπισκότων.
Στην συνέχεια, βάζουμε σε ένα μικρό πήλινο μαγειρικό σκεύος μαγειρική μεμβράνη και την στρώνουμε καλά στον πάτο του αφήνοντας σχεδόν άλλη τόση μεμβράνη να εξέχει από τα πλάγια του. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα από μπισκότα και σοκολάτα που φτιάξαμε στο προηγούμενο βήμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα!
Στην συνέχεια, απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας κομμένες φέτες από τις μπανάνες και συνεχίζοντας απλώνουμε άλλη μία στρώση από τα μπισκότα και την σοκολάτα επάνω από τις φέτες της μπανάνας. Αφού απλώσουμε καλά την κρέμα, θα καλύψουμε με την μεμβράνη που εξέχει, το πήλινο σκεύος και το αφήνουμε έτσι για περίπου 2 έως 3 ώρες.
Έπειτα φτιάχνουμε την γκαναζ και βάζουμε σε ένα μπρίκι μισό ποτήρι τσαγιού κρέμας γάλακτος και προσθέτουμε περίπου 80 γρ. μαύρης σοκολάτας ή σοκολάτα γάλακτος (ότι μας αρέσει καλύτερα). Ανακατεύουμε καλά έως ότου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα λιωμένης σοκολάτας. Το αφήνουμε να πήξει λίγο.
Τοποθετούμε έναν μεγάλο δίσκο στο επάνω μέρος του πήλινου σκεύους αφού πρώτα αφαιρέσουμε τη μεμβράνη από το επάνω μέρος του. Πιάνουμε το σκεύος και τον δίσκο και τα γυρίζουμε ανάποδα ώστε το γλυκό να μπορεί να πέσει τώρα από το σκεύος επάνω στον δίσκο. Αφαιρούμε προσεκτικά την μεμβράνη και με ένα κουτάλι αδειάζουμε την λιωμένη σοκολάτα από το μπρίκι στην επιφάνεια του γλυκού αφήνοντάς την να καλύψει το γλυκό.
Συνεχίζουμε απλώνοντας στο γλυκό μικρά κομμάτια από μαύρη σοκολάτα και το γλυκό μας είναι έτοιμο!
Δες την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Διατηρείται στο ψυγείο. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!