Γιαουρτογλυκό: Έχει φτάσει το καλοκαίρι. Ο υδράργυρος ανεβαίνει και σίγουρα θα υπάρξουν οι μικρές λιγούρες για ένα δροσιστικό γλυκό. Ευτυχώς για εσάς, έχουμε την λύση. Γλυκό με γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, ζελέ και φρούτα. Είναι άκρως δροσιστικόκαι έχει τέλεια γεύση. Το καλύτερο είναι πως είναι πανεύκολη διαδικασία για να το φτιάξετε.
Γιαουρτογλυκό: Υλικά που θα χρειαστείτε
500 γρ γιαούρτι στραγγίσουν,
300 ml κρέμα γάλακτος (35% γίνεται πολύ καλό, έχω δοκιμάσει κ με λιγότερα λιπαρά αλλά η διαφορά είναι μεγάλη!)
2φακελακια ζελέ της αρεσκείας σας (εγω έβαλα ανανά)
1μεγαλη κονσέρβα ΑΝΑΝΑ (που έχει σιρόπι και γι αυτό δεν βάζω καθόλου ζάχαρη)
Advertisement
Γιαουρτογλυκό: Εκτέλεση της συνταγής
Βράζουμε ενάμιση ποτήρι νερό κ διαλύουμε το ζελέ.
Προσθέτουμε το σιρόπι από τον ανανά κ αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε τον ανανά.
Χτυπάμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε το ζελέ και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε το κομμάτια του ανανά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης.
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 4 με 5 ώρες.
Καλή σας όρεξη!
Η Συνταγή είναι της κ. Chaido Kotsia – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”