eykolo-ekmek-me-krema-kai-fryganies-etoimo-prin-to-katalaveis-84117
20:39

Εύκολο εκμέκ με κρέμα και φρυγανιές, έτοιμο πριν το καταλάβεις

20:39
Newsroom

Εύκολο εκμέκ ψυγείου με φρυγανιές και άρωμα μαστίχας. Η απόλυτη γλύκα του καλοκαιριού. Οι περισσότεροι το έχουν δοκιμάσει στην κλασική του εκδοχή με το κανταΐφι. Εδώ σας προτείνουμε μια πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή με φρυγανιές. Το συγκεκριμένο γλυκό μπορείτε να το φτιάξετε σε ταξί, σαν τούρτα αλλά και σε ποτήρια.

Υλικά για το Εύκολο εκμέκ

Advertisement

30 φρυγανιές

1 φλιτζ. ζάχαρη

Advertisement

1 φλιτζ. νερό

Advertisement

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

500 ml γάλα

5 κ.σ. κορν φλάουρ

Advertisement

300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

1 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη

φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα

Advertisement

Εκτέλεση της συνταγής “Εύκολο εκμέκ”

Στρώνουμε τις μισές φρυγανιές σε τετράγωνο ταψί.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Κατόπιν περιχύνουμε τις φρυγανιές με το μισό σιρόπι.

Αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά και στρώνουμε από πάνω τις υπόλοιπες φυγανιές.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και αφήνουμε να απορροφηθεί.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Σε μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα.

Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά αναμειγνύουμε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα και το μείγμα γάλα-κορν φλάουρ.

Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και προσέχουμε να μην κολλήσει το μείγμα στην κατσαρόλα.

Η κρέμα είναι έτοιμη όταν δέσει και γίνει ένα βελούδινο και παχύρρευστο μείγμα.

Προσθέτουμε 1 κ.γλ. μαστίχα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί με τις φρυγανιές και την ισιώνουμε με μια σπάτουλα.

Πασπαλίζουμε από πάνω ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.

Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί στο ψυγείο για 6 ώρες.

Καλή σας απόλαυση.