Cheesecake: Η πιο εύκολη, δροσερή και ανάλαφρη συνταγή. Δοκιμάστε σήμερα την καταπληκτική συνταγή και θα ξετρελαθείτε.
Το βύσσινο ταιριάζει απόλυτα με την γλυκόξινη γεύση της κρέμας τυριού και παρέα απογειώνουν το γλυκό. Αν όμως δεν σας αρέσει το βύσσινο και η γλυκόξινη γεύση του, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε ακριβώς την ίδια συνταγή απλά αντί για βύσσινο, προσθέστε κεράσια που έχουν και πολλά οφέλη στην υγεία μας.
Cheesecake: Υλικά συνταγής
Για την βάση:
- 350 γρ μπισκότα τύπου digestive
- 160 γρ βούτυρο, λιωμένο
Για την γέμιση:
- 600 γρ κρέμα τυρί κρέμα *philadelphia
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 250 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Για το γαρνίρισμα:
- σιρόπι από βύσσινο κομπόστα ή από κεράσι
- 1 ΚΣ ζάχαρη
- 240 γρ βύσσινα (1 ολόκληρο κουτί) ή κεράσια
Cheesecake: Εκτέλεση συνταγής
- Σπάμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
- Απλώνουμε το μείγμα σε αποσπώμενη φόρμα 24 εκ, πιέζοντας δυνατά την βάση να σφίξει.
- Για την γέμιση χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυριού μαζί με την άχνη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το σιρόπι με 1 ΚΣ ζάχαρη να βράσουν για 10 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το 1/3 πάνω στην γέμιση. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά κυκλικά με την κρέμα.
- Από πάνω απλώνουμε τα βύσσινα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο, με ένα μαχαίρι το ξεκολλάμε περιμετρικά από το τοιχία και αφαιρούμε το δακτύλιο. Μεταφέρουμε το γλυκό σε πιατέλα.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας κάθε κομμάτι με λίγο σιρόπι.
Μερίδες: 12 Κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος ψύξης: 5 ώρες
Ελπίζουμε να σημειώσατε την εύκολη συνταγή μας και να την δοκιμάστε το συντομότερο δυνατό. Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση.