Σταφιδόψωμο εύκολο, αφράτο και αγιορείτικο. Είναι ένα υγιεινό και πεντανόστιμο σνακ, ιδανικό για πρωινό, αλλά και για όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά
3 ποτήρια πορτοκαλόζουμο,
3 ποτήρια νερού ζάχαρη,
2 ποτήρια νερού λάδι,
3 κουταλάκια του γλυκού σόδα φαγητού,
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα σκόνη,
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα,
ξύσμα λεμονιού,
½ κιλό ξανθές σταφίδες,
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ,
1 φακελάκι βανίλια, Αλεύρι.
Εκτέλεση για τη συνταγή
Λιώνουμε τη ζάχαρη στο λάδι, προσθέτουμε το πορτοκαλόζουμο όπου έχουμε διαλύσει στη σόδα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες αλευρωμένες. Ψήνουμε το σταφιδόψωμο σε μέτριο φούρνο.
Καλή σας όρεξη.