Ζύμη για διάφορα αρτοσκευάσματα αποθηκεύεται στο ψυγείο μέχρι 7 μέρες. Τί καλύτερο από το να την έχετε στο ψυγείο έτοιμη για γλυκές και αλμυρές συνταγές.
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα την χρησιμοποιείτε συνέχεια. Κάντε αρωματικά κουλουράκια, πίτες, ρολά, κέικ, ζαχαρωτά, ντόνατς και άλλα νόστιμες λιχουδιές.
Υλικά
350 ml γάλα
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ·
μια πρέζα αλάτι
50 g φρέσκια μαγιά
100 γραμμάρια βούτυρο ·
700-750 g αλεύρι
Εκτέλεση συνταγής για τη ζύμη
1. Διαλύστε τη φρέσκια μαγιά στο χλιαρό γάλα.
2. Προσθέστε λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη, αλάτι και αυγά. Ανακατέψτε τα καλά.
3. Σταδιακά προσθέστε αλεύρι και ζυμώστε για ένα μαλακό αποτέλεσμα.
4. Βάλτε τη σε ένα ζεστό μέρος (ώστε να φουσκώσει γρήγορα).
5. Μόλις φουσκώσει, μπορείτε να ξεκινήσετε φτιάξετε οτιδήποτε θέλετε.
6. Πριν από το ψήσιμο θα την αφήσετε πάλι να φουσκώσει.
7. Αυτή μπορεί να φυλαχτεί στο ψυγείο για 7 ημέρες. Αν πρόκειται να ψήσετε γλυκά αρτοσκευάσματα , τότε μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα της ζάχαρης.