Τούρτα πραλίνα φουντουκιού – Συνταγή για γλυκό: Θέλετε να ετοιμάσετε μία τούρτα για τα γενέθλια ενός αγαπημένο σας προσώπου; Έχει γενέθλια η φίλη σας, ο άντρας σας ή το παιδί σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή και να ετοιμάσετε κάτι μοναδικό.
Τούρτα πραλίνα φουντουκιού – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την καλύτερη δυνατή εκτέλεσή της
Τούρτα πραλίνα φουντουκιού – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής
– 1,5 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
– 500ml γάλα φρέσκο
– 4 κουταλιές σούπας κακάο
– 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
– 2 συσκευασίες Morfat Creamy ή 500 ml. KRE TORRE ή απλά 500ml. κρέμα γάλατος με 35% λιπαρά
– 4 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρης
– 6 κουταλιές σούπας τρούφα σοκολάτας ή κουβερτούρα τριμμένη
– 6 κουταλιές σούπας καβουρντισμένα αμύγδαλα
– 1 βαζάκι 400 gramm;aria έτοιμη πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα (Merenta ή Nutella)
Τούρτα πραλίνα φουντουκιού – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει και μετά αφήνουμε να κρυώσει, το μείγμα.
Βουτάμε τα μπισκότα ένα προς ένα στο σοκολατένιο γάλα και τα τοποθετούμε σε ταψί.
Μαλακωνουμε με γάλα σε μπεν μαρί, την πραλίνα φουντουκιού.
Χτυπάμε τη Morfat ή την κρέμα γάλακτος έως ότου αφρατέψει.
Απλώνουμε στα μπισκότα, μισή πραλίνα, σαντιγί και τρούφα σοκολάτας, με λίγα αμύγδαλα.
Φτιάχνουμε τη δεύτερη στρώση, η οποία αποτελείται από μπισκότα, πραλίνα, σαντιγί, σοκολάτα και αμύγδαλα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει όλο το βράδυ για να «δέσει».