eykoli-toyrta-me-karamelomena-amygdala-kai-sokolatenio-pantespani-93816
17:05

Εύκολη τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα και σοκολατένιο παντεσπάνι

17:05
Newsroom

Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα και σοκολατένιο παντεσπάνι. Λέει κανείς “όχι” σε μια τέτοια λιχουδιά;

Ας δούμε λοιπόν τι υλικά θα χρειαστείς και πως ακριβώς θα φτιάξεις αυτή την υπέροχη τούρτα.

Advertisement

Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα : Υλικά για σοκολατένιο παντεσπάνι

4 αβγά

1 κούπα ζάχαρη

Advertisement

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Advertisement

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

2 κοφτές κουταλιές της σούπας κoρν φλάουερ

3 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο

Advertisement

( προαιρετικά λίγο κονιάκ για να ραντίσουμε τα παντεσπάνια)

( Tip:Αν αφαιρέσετε το κακάο και προσθέσετε μια βανίλια έχετε την συνταγή για ένα απλό παντεσπάνι βανίλιας για άλλες τουρτίτσες )

Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα : Εκτέλεση

Πως το κάνουμε: Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι ,το κορν φλάουερ ,το baking powder και το κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 5-6 λεπτά να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ενσωματώνουμε λίγο-λίγο τα κοσκινισμένα υλικά ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή κουτάλα.

Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22- 23 εκ. και στρώνουμε στον πάτο μια λαδόκολλα . Εναλλακτικά μπορούμε να στρώσουμε στην λαμαρίνα του φούρνου μια λαδόκολλα και πάνω να βάλουμε ένα τσέρκι. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180ο . Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το παντεσπάνι μα μια οδοντογλυφίδα. Όταν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο . Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στα τρία με ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού .

Advertisement

-Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα

1 ½ κούπες αμύγδαλα ωμά με φλούδα .

1 κούπα ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας νερό

5-6 σταγόνες χυμό λεμόνι

Πως το κάνουμε : Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι για 3-4 λεπτά .Τα βγάζουμε στην άκρη. Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα μαζί με το νερό και την αφήνουμε να λιώσει κουνώντας ελαφρά το σκεύος για 3-4 λεπτά . Μόλις λιώσει η καραμέλα και πάρει ένα χρυσό χρώμα ρίχνουμε το λεμόνι. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι η καραμέλα να σκουρύνει ελαφρά . Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα πάνω σε μια πλατιά επιφάνεια (λαμαρίνα ,ταψί ,πάγκος). Μόλις κρυώσουν καλά τα καραμελωμένα αμύγδαλα, τα βάζουμε στο μούλτι ή σε ένα γουδί και τα σπάμε σε μέτρια κομματάκια (όχι πολύ μικρά)

-Για την κρέμα

600 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

2 -3 κουταλιές άχνη ζάχαρη

2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πως την κάνουμε : Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν πηχτή σαντιγί . (Η κρέμα γάλακτος πρέπει απαραιτήτως να είναι παγωμένη για να πετύχει η σαντιγί ).

Το στήσιμο της τούρτας : Ραντίζετε το κάθε παντεσπάνι με μερικές σταγόνες λικέρ ή κονιάκ (αν θα φάνε παιδάκια, παραλείψτε το αλκοόλ).

Στρώνετε σε κάθε παντεσπάνι σαντιγί και πασπαλίζετε με τα θρυμματισμένα αμύγδαλα . Τέλος καλύπτετε την επιφάνεια της τούρτας με τον ίδιο τρόπο .