Τάρτα μήλου μια εύκολη συνταγή χωρίς ζύμη, με κανέλα και βιολογικά φρούτα.
Υλικά για την τάρτα (6 ατόμων)
3 μήλα βιολογικά, να μοσχοβολούν
3 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1 πακετάκι βανίλια
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Εκτέλεση συνταγής για την τάρτα μήλου
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώστε ένα ταψάκι.
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε τέταρτα ή σε χοντρές ροδέλες.
Βάλτε τα μήλα στο βάθος του ταψιού.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με αυγοδάρτη.
Χτυπήστε ώσπου να ασπρίσει το μείγμα και να ανεβάσει όγκο.
Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε απαλά, τώρα, το μείγμα.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τα μήλα.
Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Όταν βγει από το φούρνο, αφήστε το λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίστε το και ρίξτε από πάνω την κανέλα.
Και λίγα αμύγδαλα από πάνω, προαιρετικά:
Μια άλλη ιδέα: Κλαφουτί με μήλα, αχλάδια και ξερά σύκα: