Αρωματική καρυδόπιτα: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, γευστικό και οικονομικό γλυκό; Δεν πρέπει να αγχώνεστε, καθώς δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος ανησυχίας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τα βήματα από τη συνταγή, η οποία βρίσκεται παρακάτω. Μικροί και μεγάλοι είναι βέβαιο πως θα ευχαριστηθούν ιδιαίτερα την υπέροχη γεύση από την καρυδόπιτά σας. Αναλυτικότερα:
Αρωματική καρυδόπιτα – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Αρωματική καρυδόπιτα – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής
– 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
– 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
– 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
– 1 μπείκιν πάουντερ
– 1 βανιλλίνη
– 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα σκόνη
– Λίγο γαρύφαλλο σκόνη
– 6 αυγά
Για το σιρόπι:
– 2 φλιτζάνια ζάχαρη
– 2 φλιτζάνια νερό
– 1 σφηνάκι κονιάκ
Αρωματική καρυδόπιτα – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής
– Χτυπάτε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά μαζί.
– Έπειτα βάζετε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά.
– Ανακατέψετε το αλεύρι με τα καρύδια και ρίξτε τα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια.
– Χτυπήσετε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλετε σε ταψάκι αντικολλητικό χαρτί.
– Ψήστε στους 180°C για 40-45 λεπτά.
– Βράστε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
– Σιροπιάζετε με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα