Σπιτική Τυρόπιτα: Η αγαπημένη συνταγή μικρών και μεγάλων για όλες τις ώρες της ημέρας. Πως θα κάνετε όμως την πιο νόστιμη και τραγανή σπιτική τυρόπιτα;
Ας δούμε λοιπόν τι υλικά θα χρειαστείτε για την πίτα με τυρί και ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για να έχετε το πιο νόστιμο αποτέλεσμα.
Καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο για τον πάτο του ταψιού και για το άλειμμα των φύλλων.
Σπιτική τυρόπιτα: Εκτέλεση συνταγής
Λαδώνουμε το ταψί στρώνουμε 4 φύλλα κάτω και ρίχνουμε φέτα τριμμένη.
Advertisement
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος τα αυγά το νουνού και λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε πάνω από την στρώση του τυριού το μείγμα αυγών.
Advertisement
Στρώνουμε 2 φύλλα ακόμη και απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί μας.
Ρίχνουμε ξανά από πάνω το μείγμα των αυγών και προσέχουμε να μας μείνει σίγουρα 2 κουταλιές μείγμα αυγού για το τέλος
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα.
Ρίχνουμε 1 κουταλάκι νερό στις 2 κουταλιές μείγματος που κρατήσαμε και περνάμε όλη την τυροπιτά από πάνω.
Χαράζουμε ελαφρώς προς μια κατεύθυνση μόνο.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10′ στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα..
Τρυπήστε με ένα μαχαίρι για να ελέγξετε αν το ψήσιμο είναι αυτό που επιθυμείτε
Extra Tip για τραγανό φύλλο: Προτιμήστε το καλαμποκέλαιο από το ελαιόλαδο για να διατηρείται το φύλλο τραγανό και για να πετύχετε το καλύτερο χρώμα στην πίτα σας, χωρίς κανένα μαύρισμα.
Δοκιμάστε σήμερα την υπέροχη συνταγή για σπιτική τυρόπιτα και πιστέψτε μας θα δικαιωθείτε για τον κόπο σας. Καλή σας επιτυχία και καλής σας απόλαυση.