Σπανακόπιτα: Θέλετε να κάνετε σπανακόπιτα και να γλείφετε εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τα δάχτυλά σας; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το enimerotiko.gr έχει τη λύση και σας την παρουσιάζει.
500 γραμμάρια σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθος
μαϊντανός
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
2-3 κουταλιές σούπας λάδι
250 γραμμάρια φέτα
400 γραμμάρια γιαούρτι
4 αυγά
250 γραμμάρια νερό
2 και 3/4 αλεύρι
1. Αρχικά κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το σπανάκι.
2. Έπειτα, προσθέτουμε κρεμμύδι.
3. Προσθέτουμε άνηθο.
4. Προσθέτουμε μαϊντανό.
5. Βάζουμε λίγο αλάτι.
6. Βάζουμε και λίγο πιπέρι.
7. Ακολούθως, οφείλουμε να ανακατέψουμε το μείγμα μας, πάρα πολύ καλά
8. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την φέτα.
9. Βάζουμε και λάδι.
10. Μετά ανακατεύουμε ξανά πάρα πολύ καλά και προσεκτικά.
11. Αφήνουμε το μείγμα που έχουμε σχηματίσει στην άκρη.
12. Χτυπάμε πολύ καλά το γιαούρτι με τα αυγά.
13. Ρίχνουμε αλάτι.
14. Ρίχνουμε πιπέρι.
15. Ρίχνουμε νερό.
16. Ρίχνουμε το αλεύρι.
17. Αλείφουμε το ταψί, με λάδι.
18. Ρίχνουμε μέσα στο ταψάκι μας, τη μισή ζύμη.
19. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη γέμιση.
20. Στην υπόλοιπη μισή ζύμη μας, οφείλουμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη νερό.
21. Απλώνουμε τη νεοσύστατη ζύμη μας πάνω στη γέμιση.
22. Ψήνουμε το περιεχόμενο του ταψιού για περίπου 1 ώρα. Δηλαδή, περίπου 60 λεπτά.
23. Βάζουμε το περιεχόμενο του ταψιού να ψηθεί περίπου στους 190 βαθμούς. Σε αυτό παίζει ρόλο φυσικά, το πόσο δυνατός ή όχι είναι ο φούρνος μας. Άρα, κρίνουμε και με βάσει αυτή την παράμετρο το ψήσιμο της πίτας μας. Καταλήγοντας, προσέχουμε πάρα πολύ την πίτα μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος και ειδικότερα την πρώτη φορά. Αυτό, οφείλουμε να το πράξουμε, διότι μπορεί να αρπάξει και να μη βγει όπως τη θέλουμε.