Μπουγάτσα: Τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού
- 3 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
- 2 1/2 φλιτζάνια ζαχαρούχο γάλα
- 1 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη ή μέλι
- 1 κουτ.γλυκ. κανέλα σε σκόνη
Μπουγάτσα: Εκτέλεση συνταγής
- Απλώνετε το φύλλο σε μια λεία επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πινέλου το βουτυρώνετε πολύ καλά.
- Στη συνέχεια το τυλίγετε σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό και μετά σε σαλίγκαρο. Με αυτόν τον τρόπο τυλίγματος φτιάχνετε ένα «τριαντάφυλλο». Με τον ίδιο τρόπο τυλίγετε και τα υπόλοιπα φύλλα.
- Αραδιάζετε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς 30 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το νερό. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το γάλα. Όταν τα φύλλα θα έχουν ροδίσει, τα περιχύνετε με το μείγμα του ζαχαρούχου γάλακτος.
- Ψήνετε την μπουγάτσα για άλλα 15 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία, μέχρι το γάλα να απορροφηθεί από τα μεσαία φύλλα και τα επάνω φύλλα γίνουν ροδοκόκκινα και τραγανά.
- Βγάζετε την μπουγάτσα από το φούρνο και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Σερβίρετε την μπουγάτσα χλιαρή ή κρύα.
Χρήσιμη πληροφορία
Αν δεν έχετε ζαχαρούχο γάλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 lt φρέσκο γάλα, με όση ζάχαρη ή μέλι ταιριάζει στο γούστο σας.
Δοκιμάστε τη σήμερα και ετοιμάστε προκαταβολικά το πρωινό της εβδομάδας σας.
Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση…
Διαβάστε επίσης:
Τορτελίνια με τυρί στον φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκη
Τέλειο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου: Απλή και εύκολη συνταγή για ένα γρήγορο γλυκό
Ελληνική φέτα σαγανάκι µε γλυκιά µαρµελάδα ντοµάτας