Η ανάποδη μηλόπιτα με ολόκληρα μήλα είναι μία εύκολη και νόστιμη συνταγή, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Ταιριάζει απόλυτα με τον καφέ, ενώ μπορείς να το απολαύσεις ως κολατσιό στη δουλειά ή το σχολείο.
Η διαφορά από τις υπόλοιπες μηλόπιτες δεν είναι μόνο στην εμφάνιση, καθώς είναι πιο ψηλή, αλλά και στη γεύση.
9 μήλα. 9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. 9 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα. 1 πρέζα κανέλα. 9 αυγά. 9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. 9 κουταλιές της σούπας λάδι. 18 κουταλιές της σούπας αλεύρι. 9 g μπέικιν πάουντερ. 1 κουταλιά της σούπας ξύδι.
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τη ζάχαρη και φτιάχνουμε καραμέλα. Στην συνέχεια, ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα ταψάκι βαθύ 25 εκ.
Συνεχίζουμε καθαρίζοντας τα μήλα, τα οποία τα τοποθετούμε έπειτα, πάνω από τη καραμέλα. Σε κάθε μήλο ρίχνουμε μία κουταλιά μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με κανέλα. Τέλος, βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.
Συνεχίζουμε ξεχωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ. Στην συνέχεια, προσθέτουμε και την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στην πορεία, προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους, το λάδι, το ξύδι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει ένα ωραίο και κρεμώδες μείγμα.
Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψάκι (που πλέον έχουμε βγάλει από τον φούρνο) πάνω από τα μισοψημένα μήλα, στρώνουμε καλά να γίνει λεία η επιφάνεια από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά.
Τέλος, βγάζουμε από το φούρνο το ταψάκι, αναποδογυρίζουμε το γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.