Αν σας έχουν περισσέψει κομμάτια κοτόπουλου που δεν σας κάνουν κέφι ούτε να τα πετάξετε αλλά ούτε και να τα φάτε με την κοτόπιτα τύπου σουφλέ δεν θα αφήσετε μπουκιά. Γίνεται εύκολα και σίγουρα είναι τόσο γευστική που δεν υπάρχει περίπτωση να μην την καταναλώσετε αμέσως. Άλλωστε, μια καλή νοικοκυρά ξέρει πως δεν πρέπει να αφήνει κανένα τρόφιμο ανεκμετάλλευτο δεδομένου πως η ζωή είναι ακριβή και δεν έχουμε την πολυτέλεια να πετάμε χωρίς τύψεις φαγητό.
Για την κοτόπιτα τύπου σουφλέ θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
1 κοτόπουλο ή 4 στηθάκια, βρασμένο και ξεψαχνισμένο
20 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1/4 gounda τριμμένο
1/4 κεφαλοτύρι τριμμένο
1/4 regatto τριμμένο
1 κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 πιπεριά κόκκινη, 1 κίτρινη, 1πορτοκαλί σε κυβάκι
1 κρέμα γάλακτος 500γρ
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής της κοτόπιτας τύπου σουφλέ
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για να τα έχουμε άμεσα μπροστά μας για χρήση. Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το μπέικον, τις πιπεριές και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το πιπέρι, και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα τυριά και τέλος την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε για μια ακόμη φορά ώστε όλα τα υλικά να αναμειχθούν μεταξύ τους.
Βουτυρώνουμε το πυρέξ ή ένα μεγάλο ταψί και στη συνέχεια στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Τοποθετούμε πάνω του το μείγμα και στη συνέχεια το καπακώνουμε με το άλλο φύλλο. Χαράζουμε προσεκτικά την επιφάνεια και την αλείφουμε με γάλα για να ροδίσει. Ψήνουμε σε ήδη προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω, για μια ώρα!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!