Οι κρέπες είναι τέλειες γιατί με μια ζύμη μπορείς να φτιάξεις ότι θές, γλυκό ή αλμυρό. Ποια είναι όμως η καλή συνταγή για τη ζύμη που είναι η βάση της κρέπας; Σε αυτή τη συνταγή από τη Γαλλία θα δούμε πως φτιάχνετε η κρέπα στη Γαλλία. Φυσικά, δεν σερβίρεται σκέτη αλλά με τη γέμιση που προτιμά ο καθένας…
Για 8 κρέπες: 125 γρ. αλεύρι
Μισό κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
1 κουταλιά σογιέλαιο
150 ml φρέσκο γάλα
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και μισό κουταλάκι αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Κάνουμε στην μέση μία λακουβίτσα, ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι, λίγο γάλα και δουλεύουμε το μείγμα μας καλά με τα χέρια ή με το μίξερ. Παράλληλα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο γάλα και 150 ml νερό (ένα ποτήρι περίπου).
Οταν το μείγμα μας γίνει λείος χυλός, το αφήνουμε για μισή ώρα περίπου. Μετά μπορούμε να ψησουμε τις κρέπες μας με τον παρακάτω απλό τρόπο!
Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά.
Όταν κάψει το λάδι, ρίχνουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα μας (περίπου μισό φλιτζανάκι) μέχρι δηλαδή να καλυφθεί πλήρως η επιφάνεια του τηγανιού, χωρίς όμως να πέσει πάρα πολύ.
Μόλις η κρέπα ροδίσει (1-2 λεπτά περίπου), την αναποδογυρίζουμε με μία ξύλινη σπάτουλα και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε την κρέπα και συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
Προσωπικά, λατρεύω την κρέπα με μερέντα, καρύδια και μπανάνα. Αν θέλετε δοκιμάστε και τη συνταγή για σπιτική μερέντα και θα με θυμηθείτε.
Φυσικά, η κρέπα γίνεται και αλμυρή. Δοκιμάστε να βάλετε τριμμένο γκούντα, κομματάκια γαλοπούλας ή κοτόπουλου, μαζι με λίγη πιπεριά σε κυβάκια.