eykoli-kai-tragani-mpoygatsa-stigmis-me-zacharoycho-gala-etoimi-se-10-lepta-52034
10:54

Εύκολη και τραγανή μπουγάτσα στιγμής με ζαχαρούχο γάλα, έτοιμη σε 10 λεπτά

10:54
Newsroom

Μπουγάτσα στιγμής – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και εύκολο γλυκό; Σε περίπτωση που θέλετε να ευχαριστήσετε, τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μία είναι η λύση. Ακολουθήστε τις οδηγίες της ακόλουθης συνταγής. Το βέβαιο είναι πως θα τους κάνετε να γλείφουν, τα δάχτυλά τους.

Μπουγάτσα στιγμής – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού

– 3 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο

– 2 1/2 φλιτζάνια ζαχαρούχο γάλα

– 1 1/2 φλιτζάνι νερό

– 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη ή μέλι

– 1 κουτ.γλυκ. κανέλα σε σκόνη

Advertisement

Μπουγάτσα στιγμής – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Απλώνετε το φύλλο σε μια λεία επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πινέλου το βουτυρώνετε πολύ καλά.

– Τυλίγετε, το φύλλο, σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό και μετά σε σαλίγκαρο. Με αυτόν τον τρόπο τυλίγματος φτιάχνετε ένα «τριαντάφυλλο».

– Με τον ίδιο τρόπο τυλίγετε και τα υπόλοιπα φύλλα.

– Αραδιάζετε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί.

– Ψήνετε τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

– Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το νερό.

– Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το γάλα.

– Όταν τα φύλλα θα έχουν ροδίσει, τα περιχύνετε με το μείγμα του ζαχαρούχου γάλακτος.

– Ψήνετε την μπουγάτσα για άλλα 15 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία, μέχρι το γάλα να απορροφηθεί από τα μεσαία φύλλα και τα επάνω φύλλα γίνουν ροδοκόκκινα και τραγανά.

– Βγάζετε την μπουγάτσα από το φούρνο και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Advertisement

Advertisement