Πάστα σοκολάτας: Ποιος δεν λατρεύει την σοκολάτα. Ειδικά αν είστε και λάτρεις του καφέ, αυτό το γλυκόείναι το ιδανικό για εσάς. Ταιριάζει τέλεια σοκολάταμε καφέ, ενώ παράλληλα η γεύση του είναι απίθανη. Η προετοιμασία του διαρκεί το πολύ 10 λεπτά και το ψήσιμο 30 λεπτά. Εμπιστευτείτε μας και δοκιμάστε το!
Πάστα σοκολάτας: Τα Υλικά που θα χρειαστούμε
Για το κέικ
4 αυγά
¾ ποτηριού νερού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
¾ ποτηριού νερού αλεύρι
Για το σιρόπι καφέ
1,5 φλιτζάνια γάλα
μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας νες καφέ
Για την κρέμα
2 κουτιά κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
200 g σοκολάτα λυωμένη
80 γρ, σοκολάτα bitter
100 ml κρέμα γάλακτος
Πάστα σοκολάτας: Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε στη συνέχεια το αλεύρι το κακάο, τη βανίλια και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Στο ζεστό γάλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το καφέ , ανακατεύουμε καλά και σιροπιάζουμε το γλυκό.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί.
Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε καλά.
Βάζουμε την κρέμα σαντιγί πάνω από το κρύο και σιροπιασμένο γλυκό.
Τέλος ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος , ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα bitter, ανακατεύουμε καλά και τη ρίχνουμε πάνω από το γλυκό.