Πάστα σοκολάτας: Ποιος δεν λατρεύει την σοκολάτα. Ειδικά αν είστε και λάτρεις του καφέ, αυτό το γλυκό είναι το ιδανικό για εσάς. Ταιριάζει τέλεια σοκολάτα με καφέ, ενώ παράλληλα η γεύση του είναι απίθανη. Η προετοιμασία του διαρκεί το πολύ 10 λεπτά και το ψήσιμο 30 λεπτά. Εμπιστευτείτε μας και δοκιμάστε το!
Πάστα σοκολάτας: Τα Υλικά που θα χρειαστούμε
Για το κέικ
- 4 αυγά
- ¾ ποτηριού νερού ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- ¾ ποτηριού νερού αλεύρι
Για το σιρόπι καφέ
- 1,5 φλιτζάνια γάλα
- μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας νες καφέ
Για την κρέμα
- 2 κουτιά κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 200 g σοκολάτα λυωμένη
- 80 γρ, σοκολάτα bitter
- 100 ml κρέμα γάλακτος
Πάστα σοκολάτας: Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε στη συνέχεια το αλεύρι το κακάο, τη βανίλια και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
- Στο ζεστό γάλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το καφέ , ανακατεύουμε καλά και σιροπιάζουμε το γλυκό.
- Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί.
- Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε καλά.
- Βάζουμε την κρέμα σαντιγί πάνω από το κρύο και σιροπιασμένο γλυκό.
- Τέλος ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος , ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα bitter, ανακατεύουμε καλά και τη ρίχνουμε πάνω από το γλυκό.
- Αφήνουμε να παγώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια.
Διαβάστε Επίσης:
Αγόρασαν παλιό λεωφορείο με 1.300€ και μεταμόρφωσαν το εσωτερικό του στο σπίτι των ονείρων τους
Αμοργός: Το «απέραντο γαλάζιο» των Κυκλάδων. Εκεί που ο ουρανός μπερδεύεται με τη θάλασσα
Το υποτιμημένο διαμάντι του Αιγαίου: Το νησί θα έπρεπε να βουλιάζει από κόσμο – Δεν το προτιμάει κανείς