Πάστα Φλώρα: Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο γλυκό, το οποίο να προσφέρετε στους καλεσμένους σας; Τι θα λέγατε να δοκιμάζατε να κάνατε μία Πάστα Φλώρα; Πρόκειται για ένα γευστικό γλυκό, το οποίο αγαπούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Όσο για τη συνταγή; Αυτή βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα:
– 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
– 2 αβγά
– 1 σφηνάκι κονιάκ
– Ξύσμα 1 λεμονιού και 1 βανίλια
– 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
– 2 κουταλάκια μπεκιν
– Αρχικά, θα πρέπει να χτυπήσουμε καλά, το βούτυρο, με τη ζάχαρη για τη συνταγή, με την Πάστα Φλώρα. Ο λόγος είναι για να ασπρίσει ένα προς ένα και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
– Η ζύμη θα πρέπει να είναι ελαφρά κολλώδης.
– Στη συνέχεια για να κάνετε τη συνταγή για Πάστα Φλώρα, θα πρέπει να τοποθετηθεί στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα (σ.σ. τριάντα λεπτά).
– Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μία μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Δηλαδή, δεν χρειάζεται να γίνει χρήση μιας συγκεκριμένης μαρμελάδας.
– Ψήνεται τη ζύμη σας στο φούρνο. Επιλέγεται, να ψήσετε τη ζύμη σας στους εκατόν εβδομήντα βαθμούς Κελσίου. Αυτό, θα πρέπει να γίνεται για περίπου σαράντα, με σαράντα πέντε λεπτά της ώρας.
* Προσοχή: Όσον αφορά τις ποσότητες που αντιστοιχούν σε φλιτζάνια, με διαφορετικά υλικά, ισχύουν οι ακόλουθες ποσότητες. Αυτό συμβαίνει, διότι το βάρος διαφέρει από υλικό σε υλικό ανά φλιτζάνι. Μπορείτε εκτός από φλιτζάνια, να μετρήσετε, με ακρίβεια τις ποσότητες ανά υλικό και με τη ζυγαριά σας. Αναλυτικότερα:
– 1 φλιτζάνι βούτυρο ισούται με 230 γραμμάρια
– 3 φλιτζάνια αλεύρι ισούνται με 390 γραμμάρια