Δροσερή αυγοσαλάτα: Το καλοκαίρι αποτελεί τη πιο ζεστή εποχή του χρόνου. Για το συγκεκριμένο λόγο, οι περισσότερες νοικοκυρές επιλέγουν να μαγειρεύουν γρήγορα, εύκολα, γευστικά, αλλά πάνω από όλα δροσερά φαγητά. Μία εξαιρετική επιλογή δροσερού φαγητού αποτελεί και η αυγοσαλάτα. Το σημαντικό είναι ότι μπορεί να φτιαχτεί με υλικά, τα οποία βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο κάθε σπιτιού. Έτσι, δεν χρειάζεται ούτε να τρέχετε στο σούπερ μάρκετ, αλλά ούτε και να ξοδεύετε χρήματα. Αναλυτικότερα:
– 10 αυγά βρασμένα
– 1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
– 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
– 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
– 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
– 1 γιαούρτι στραγγιστό
– 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– 1/2 κουταλιά του γλυκού μέλι
– 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή λεπτές φέτες τα αυγά.
– Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα μυρωδικά και το καρότο και τα ανακατεύουμε.
– Προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.
– Ανακατεύουμε.
– Αναμυγνίουμε σε άλλο σκεύος χτυπώντας με σύρμα το ελαιόλαδο με το μέλι και το ξύδι. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε δυνατά.
– Περιχύνουμε τα αυγά με τη σως που φτιάξαμε και ανακατεύουμε.
– Η σαλάτα μας είναι έτοιμη και είναι αρκετά δροσερή.