Αφράτη ομελέτα, υλικά:
– 5 μεγάλα ασπράδια αυγών
– 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
– 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, κατά το ήμισυ
– αλάτι
– πιπέρι
– φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
Αφράτη ομελέτα, εκτέλεση:
– Ξεχωρίστε τα ασπράδια και τους κρόκους αυγών σε δύο ξεχωριστά μπολ.
– Θα χρειαστείτε μόνο 3 κρόκους, οπότε φυλάξτε τους υπόλοιπους δυο για μεταγενέστερη χρήση.
– Ανακατέψτε τους κρόκους αυγών μέχρι να γίνει ομογενοποιημένο και παχύρευστο το μείγμα και αφήστε το στην άκρη.
– Μεταφέρετε τα ασπράδια σε ένα μεγαλύτερο μπολ και χτυπήστε μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
– Μεταφέρετε προσεκτικά το μείγμα από κρόκους αυγών στα ασπράδια αυγών και χτυπήστε μέχρι να γίνει ενιαίο το μείγμα.
– Ρίξτε το μείγμα αυγού σε ένα μεσαίο τηγάνι και βάλτε το καπάκι.
– Μαγειρέψτε σε μέτρια χαμηλή φωτιά , για περίπου 5 λεπτά.
– Ανασηκώστε με μια σπάτουλα κάθε πλευρά της ομελέτας και βάλτε από κάτω,από μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
– Καλύψτε πάλι το τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά
– Αφαιρέστε το καπάκι και αλατοπιπερώστε.
– Αφαιρέστε το τηγάνι από τη θερμότητα.
– Διπλώστε την ομελέτα πάνω σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με το σχοινόπρασο.
Το σίγουρο είναι ότι εσείς και οι φίλοι σας θα απολαύσετε το φαγητό σας και μάλιστα χωρίς να κουραστείτε.