Σμυρνέικη πίτα: Σας αρέσουν πολύ οι πίτες που είναι φτιαγμένες με παραδοσιακή συνταγή; Πώς θα σας φαίνονταν να δοκιμάσετε να κάνετε μία αφράτη πίτα, με πιπεριές και πατάτες; Η συνταγή από τη συγκεκριμένη πίτα είναι από τη Σμύρνη και όσοι τη δοκιμάζουν, μένουν με ανοιχτό το στόμα. Αναλυτικότερα:
– 2 μέτριες πατάτες
– 1 πράσινη πιπεριά
– 1 κόκκινη πιπεριά
– 2 μεγάλες ντομάτες
– 2 πράσινα κρεμμύδια
– 4 αυγά
– 300 γραμμάρια τυρί φέτα
– 150 γραμμάρια κίτρινο χοντροτριμμένο τυρί
– 1 ποτήρι ελαιόλαδο
– 1 ποτήρι γάλα
– 3,5 ποτήρια, κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
– Αλατι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τις πατάτες μας και τα αφήνουμε στην άκρη.
– Λαδώνουμε καλά ένα στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 26×28 εκ. και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
– Προσθέτουμε στα αυγά τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τη φέτα, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύουμε.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά το αλεύρι.
– Λίγο λίγο προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ταυτόχρονα με ένα κουτάλι.
– Ρίχνουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και το στρώνουμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού.
– Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της πίτας με το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή να αποκτήσει η πίτα ένα χρυσαφένιο χρώμα.