Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολες ανοιχτές πίτες µε τυρί και λαχανικά που τρώγονται ακόμα και κρύες, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

10:30
Νίκη Μουλά

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι μία τηλεοπτική μαγείρισσα με μεγάλη εμπειρία, τόσο στην κουζίνα, όσο και στις εκπομπές μαγειρικής.

Αργυρώ Μπαρμαρίγου: Η ανοιχτή πίτα θα σας εντυπωσιάσει

 

Advertisement

Οι ανοιχτές πίτες με λαχανικά και τυρί κρέμα είναι μία συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία θα σας εντυπωσιάσει.

 

Advertisement

Πρόκειται για μία συνταγή που μπορούν να φάνε μικροί και μεγάλοι, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Advertisement

 

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά σε καρέ
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά καρέ
1/4 φλ. σάλτσα ντομάτας
1 συσκευασία τυρί κρέμα
8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός ή δυόσμος ή ρίγανη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Advertisement

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄-4΄ να γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την πιπεριά, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν. Τα αλατοπιπερώνουμε.

Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε στη μέση. Με μαχαίρι ή με το ειδικό ροδάκι αφαιρούμε τις γωνίες και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα.

Αλείφουμε λίγη σάλτσα στη μέση κάθε φύλλου. Ισομοιράζουμε πάνω τα ψημένα λαχανικά και τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το μυρωδικό. Ρίχνουμε στο κέντρο κάθε πίτας με ένα κουτάλι τυρί κρέμα.

Ανασηκώνουμε το κάθε φύλλο γύρω γύρω και το διπλώνουμε προς τα μέσα, φτιάχνοντας ανοιχτές πιτούλες. Τις βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τις ψήνουμε για περίπου 40΄ στους 180° C μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Ζεστές ή κρύες είναι τέλειες!

Advertisement
TAGS:
Advertisement