Σιροπιαστά τσουρεκάκια: Πρόκειται μία υπέροχη συνταγή για όλες τις ώρες, η οποία κυριολεκτικά θα σας «λύσει» τα χέρια. Μπορείτε να τη σερβίρετε κάθε ώρα και στιγμή, είτε σε μέλη της οικογένειάς σας, είτε σε καλεσμένους σας και να τους δημιουργήσετε μόνο θετικές εντυπώσεις. Αναλυτικότερα:
– 3 αυγά
– 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα (χλιαρό)
– 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό (χλιαρό)
– 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
– 1 φακελάκι μαγιά
– 1 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1 βανίλια
– 1 πρέζα αλάτι
– 1 γερή πρέζα κανέλα
– Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (σ.σ. περίπου 600 με 700 γραμμάρια)
Για το σιρόπι:
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι μέλι
– 1 φλιτζάνι νερό
– 125 γραμμάρια μαργαρίνη για το άλειμμα
– Πολύ λίγο ηλιέλαιο
– Διαλύω σε ένα μπώλ τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και το νερό. Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω.
– Στη συνέχεια ρίχνω τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, τα μυρωδικά μας και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
– Το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι να μας βγεί σαν το φύλλο για τις πίτες.
– Το αφήνω να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
– Το χωρίζω στα 3.
– Ανοίγω το πρώτο φύλλο, το βουτυρώνω και το κλείνω στα τρία σαν φάκελο.
– Έτσι όπως είναι μακρύ το κόβω στο πλάτος σε μακρόστενες λουρίδες (σ.σ. τις στρίβω) και διαμορφώνω, τα τριαντάφυλλά μου.
– Ομοίως και τα υπόλοιπα 2.
– Τα ψήνω περίπου στο 15λεπτο στους 170 βαθμούς Κελσίου, σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
– Φτιάχνω το σιρόπι και εφόσον έχουν κρυώσει τα μελένια τα σιροπιάζω πάνω στη φωτιά για 10 δεύτερα περίπου και όχι πιο πολύ.
– Βγαίνουν γύρω στα 30-35 τεμάχια. Είναι νόστιμα και σκέτα και σιροπιασμένα, αλλά και με καρύδα!!!