Ένα δροσερό παγωτό σάντουιτς πάντα είναι ευπρόσδεκτο σε κάθε σπίτι μέσα στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Φτιάχνεται απίστευτα εύκολα και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς μπορείτε να το πασπαλίσετε με ό,τι υλικά θέλετε ώστε κάθε φορά ενώ η βασική συνταγή θα παραμένει ίδια το αποτέλεσμα να φαντάζει διαφορετικό.
Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε. Να βάλετε καβουρδισμένα αμύγδαλα, κακάο, τρούφα, ξηρούς καρπούς, γλυκό βύσσινο, σοκολάτα…. πτι-μπέρ απλά ή με σοκολάτα, ό,τι μα ό,τι σας κάνει κέφι!
Από πλευράς κόστους είναι οικονομικό.
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής 12 ώρες τουλάχιστον
Υλικά για τα παγωτά σάντουιτς
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, πάρα πολύ παγωμένη
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. τυρί κρέμα, ή μασκαρπόνε
300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ, (40 μπισκότα)
200 γρ. μπισκότα γεμιστά, ή υλικά της αρεσκείας σας (π.χ. ξηρούς καρπούς, πραλίνα φουντουκιού, dulce de leche)
Για το σερβίρισμα του παγωτού σάντουιτς
200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Εκτέλεση του παγωτού σάντουιτς
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει.
Η κρέμα θα αρχίζει να πήζει σιγά σιγά και στην αρχή θα πάρει την υφή ενός αραιού γιαουρτιού.
Προσοχή, δεν την ανακατεύουμε παραπάνω γιατί θα κόψει.
Αφαιρούμε από το μίξερ και βάζουμε τη σαντιγί σε ένα μπολ.
Βάζουμε μέσα στον κάδο το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί κρέμα. Τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα με το τυρί κρέμα.
Ανακατεύουμε ελαφρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας προσέχοντας να μην χάσουμε όγκο από τη σαντιγί μας.
Εάν το μείγμα δεν έχει αφρατέψει, βάζουμε τον κάδο ξανά στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
Πώς θα στρώσεις το παγωτό πάνω στα μπισκότα για να κάνεις τα σάντουιτς
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι (25×35) μια μεμβράνη και βάζουμε τα μπισκότα τύπου πτι-μπερ με την καλή όψη προς τον πάτο το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσά τους.
Απλώνουμε από πάνω το μείγμα του παγωτού.
Ενδιάμεσα βάζουμε τα γεμιστά μπισκότα ή τα υλικά της αρεσκείας σας και τα καλύπτουμε με την κρέμα.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύπτουμε με μια μεμβράνη.
Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 10 ώρες.
Όταν είναι έτοιμο κόβουμε το παγωτό με ένα μαχαίρι στα χωρίσματα των μπισκότων.
Για να τα σερβίρουμε, βουτάμε τη μια άκρη του κάθε κομματιού στη λιωμένη σοκολάτα και μετά στα κονφετί ώστε να κολλήσουν πάνω στη σοκολάτα.
Τέλος, τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.