Τραγανά τυροπιτάκια: Στην Ελληνική κουζίνα υπάρχουν οι πίτες. Μια εύκολη λύση στις πίτες, είναι τα τυροπιτιάκια. Σε ποιον δεν αρέσουν μερικά τραγανά τυροπιτάκια;
Τραγανά τυροπιτάκια: Τα υλικά που θα χρειαστούμε
- 2 αυγά
- 200γρ Βιτάμ,
- 2 κούπες γάλα,
- μισή κούπα λάδι ελαφρύ,
- 1φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
- 1κουτ του γλυκού αλάτι,
- 5-6 κούπες αλεύρι,
- 500-600γρ φέτα,
- 1 κρόκο αυγού
- σουσάμι για την επάλειψη.
Τραγανά τυροπιτάκια: Εκτέλεση Συνταγής
- Χτυπάμε τα αυγά ρίχνουμε το Βιτάμ που το έχουμε λιώσει σε ένα μπρίκι του καφέ, το γάλα, το λάδι, το μπέικιν, το αλάτι και τέλος το αλεύρι για όλες της χρήσεις.
- Δεν περιμένουμε να φουσκώσει μιας και δεν έχει μαγιά μέσα,ανοίγουμε ένα φύλλο όπως στης φωτογραφίες κόβουμε με μια κούπα αν δεν έχουμε κουπ-ατ χαράζουμε με το μαχαίρι 3 λωρίδες στην μέση κάθε πιτούλας λιώνουμε την φέτα με ένα πιρούνι.
- Πλάθουμε την φέτα με τα χέρια μας και βάζουμε μέσα, όχι πολύ γιατί θα χυθεί έξω, κλείνουμε την ζύμη από την κάτω μεριά, τα βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά..!!
Η συνταγή είναι από την Gogo Samiou OI XΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ
Advertisement