Ποιος είναι αυτός που δεν επιθυμεί να φάει υπέροχα σπιτικά σφολιατίνια με γραβιέρα; Η απάντηση είναι κανείς. Όλοι θέλουν να δοκιμάσουν σφολιατίνια σε διάφορες γεύσεις. Ωστόσο, σε αυτή τη συνταγή θα αναλυθεί η συνταγή για σφολιατίνια με γέμιση γραβιέρας.
– δύο φύλλα σφολιάτας
– 300 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
– ένα αυγό
– λάδι για να αλείψετε τα φύλλα σας
– πάπρικα γλυκιά
– μαύρο σουσάμι
1. Αρχικά, παίρνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
2. Στη συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο μας.
3. Έπειτα, κατά μήκος της μικρής πλευράς, κόβουμε το φύλλο μας σε λωρίδες.
4. Ακολούθως, επιλέγουμε να αλείψουμε τις λωρίδες μας, με λάδι.
5. Μετά, στο μισό φύλλο από την μεγάλη πλευρά, ρίχνουμε τη γραβιέρα μας.
6. Στη συνέχεια, κλείνουμε κάθε μια από τις λωρίδες μας, στριφογυρίζοντάς.
7. Επιλέγουμε να βάλουμε τις λωρίδες μας σε λαδωμένο ταψί.
8. Αν δεν έχουμε λαδωμένο ταψί, μπορούμε να τις τοποθετήσουμε επάνω σε λαδόκολλα.
9. Έπειτα, προσπαθούμε να χτυπήσουμε ένα αυγό.
10. Ακολούθως, το μείγμα που προκύπτει από το αυγό, το πασαλείφουμε.
11. Μετά, ρίχνουμε πάνω από τις λωρίδες μας, σουσάμι.
12. Τοποθετούμε το ταψί μας σε προθερμασμένο φούρνο.
13. Στη συνέχεια, βάζουμε τον φούρνο μας να καίει στους 180 βαθμούς Κελσίου.
* Σημείωση: Σε περίπτωση που ο φούρνος μας είναι πολύ δυνατός, επιλέγουμε να καίει σε λιγότερους βαθμούς Κελσίου. Αυτό το κάνουμε για να μην καούν τα φύλλα μας. Αυτό, διότι το αποτέλεσμά μας θα είναι να καεί το φαγητό μας. Αντίθετα, σε περίπτωση που έχουμε έναν πιο αδύναμο από το φυσιολογικό, φούρνο, ακολουθούμε άλλη διαδικασία. Επιλέγουμε, χαμηλότερους βαθμούς Κελσίου, διότι θέλουμε να ψήσουμε τις λωρίδες μας, όπως πρέπει. Αν δεν το πράξουμε αυτό, τα υλικά του φαγητού μας θα ψηθούν ανομοιόμορφα. Έτσι, δεν θα έχουμε πετύχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.