Ξεφτίζουμε το κανταΐφι και το ααπλώνουμε σε ένα μακρόστενο ταψί.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφί στους 160 βαθμούς
Μόλις χρυσαφίσει από πάνω το αναποδογυρίζουμε να πάρει χρώμα κι από κάτω χρυσαφί.
Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά αφαιρούμε το στικ κανέλας και το ρίχνουμε πάνω από το κανταίφι.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει το φακελάκι της και αφού γίνει χλιαρή, την απλώνουμε πάνω από το κανταίφι και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.
Κατόπιν απλώνουμε τη σαντιγί αφού την χτυπήσουμε στο μίξερ μαζί με την βανίλια και την άχνη και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί .
Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε εσείς την κρέμα.
Υλικά για την κρέμα:
1900 γρ. γάλα φρέσκο
150 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250-300 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
4 βανίλιες
3 αυγά
Advertisement
Εκτέλεση για την κρέμα:
Advertisement
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα
μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το σιμιγδάλι, το άνθος αραβοσίτου
τα ρίχνουμε όλα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια.
Όταν πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά
ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες
την ανακατεύουμε και τη στρώνουμε πάνω στο κανταΐφι.
Δοκιμάστε αυτή την καταπληκτική συνταγή για γλυκό, με σίγουρα αποτελέσματα και το μόνο που μπορεί να σας ευχηθεί κανείς είναι καλή όρεξη!