Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δροσιστικό και λάιτ γιαουρτοζελέ που μπορείτε να το φτιάξετε μόνο με τρία υλικά

12:16
Newsroom

Γιαουρτοζελέ δροσιστικό και λάιτ. Φτιάχνεται με τρία μόνο υλικά και είναι το κατάλληλο γλυκό για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου. Η σημερινή ημέρα προβλέπει φαγοπότι οπότε ένα ελαφρύ γλυκό είναι ότι καλύτερο.

Υλικά για το γιαουρτοζελέ

Advertisement

1 μεγάλη κονσέρβα με κομπόστα ροδάκινο ή βερίκοκο (περίπου 800 γρ.)
2 φακελάκια σκόνη για ζελέ ανανά (200 γρ. σύνολο)
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση συνταγής για το γιαουρτοζελέ

Advertisement

Αδειάζουμε την κομπόστα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, συλλέγοντας το σιρόπι σε ένα σκεύος. Βράζουμε 1½ ποτήρι νερό και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τη σκόνη για ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε όλο το σιρόπι από την κομπόστα.

Advertisement

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 – 15 λεπτά, αλλά όχι να αρχίσει να πήζει. Κατόπιν το ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στο γιαούρτι, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το γιαούρτι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Κόβουμε την κομπόστα σε κυβάκια και την ενσωματώνουμε στο γιαουρτοζελέ με απαλές κινήσεις. Αδειάζουμε το γλυκό σε μια στρογγυλή φόρμα από πλαστικό ή σιλικόνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 – 6 ώρες μέχρι να πήξει καλά. Για να το ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα τη φόρμα σε πολύ ζεστό νερό και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Τιπς : Για να κάνουμε το γλυκό ακόμη πιο ελαφρύ, επιλέγουμε στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά και κομπόστα χωρίς ζάχαρη, δηλαδή με χυμό σταφυλιού (π.χ. Κύκνος ροδάκινο ή βερίκοκο).
Φτιάχνουμε το ζελέ προσθέτοντας το σιρόπι από την κομπόστα. Έτσι γίνεται πιο πυκνό και ενσωματώνεται καλύτερα στο γιαούρτι.

Advertisement

Το γλυκό για το σημερινό σας τραπέζι είναι έτοιμο.

TAGS:
Advertisement