Δροσερό γλυκό: Βρισκόμαστε στο φθινόπωρο και πιο συγκεκριμένα έχουμε διανύσει σχεδόν το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου. Υπάρχει κάτι καλύτερο για εσάς και για τους φίλους σας ένα δροσερό γλυκό; Πρόκειται για μία εξαιρετική επιλογή, διότι δεν μπορούμε πλέον να τρώμε ούτε παγωτά, ούτε άλλα κρύα είδη γλυκών.
Έτσι, επικεντρωνόμαστε σε δροσερά και νόστιμα γλυκά, τα οποία μπορούν να ευχαριστήσουν τον ουρανίσκο μας. Μάλιστα, όχι μόνο να μας εκπλήξουν ευχάριστα, αλλά και να μας προφυλάξουν από τα κρύα γλυκά, τα οποία μπορεί να μας οδηγήσουν σε κρυολόγημα.
Δεν είναι άλλωστε, λίγες οι φορές, που κάποιος έφαγε ένα παγωτό μέσα στο φθινόπωρο και αρρώστησε. Για να ετοιμάσετε λοιπόν μια ευχάριστη, νόστιμη, εύκολη και οικονομική συνταγή γλυκού, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.
– 1 πακέτο σαβαγιάρ
– 2 φακελάκια με κρέμες της στιγμής, με γεύση από βανίλια
– 1 μόρφατ σαντιγί
– 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
– κεράσια
– φιλέ αμυγδάλου
– Αρχικά, παίρνουμε ένα ταψί.
– Επάνω στο ταψί στρώνουμε τα σαβαγιάρ, τα οποία πρέπει να έχουν βραχεί από γάλα.
– Χτυπάμε δύο κρέμες της στιγμής, με την σωστή ποσότητα γάλακτος.
– Μπορούμε επίσης να ρίξουμε μέσα λίγη μαστίχα, την οποία και θα πρέπει να τη στρώσουμε από πάνω.
– Χτυπάμε μια μόρφατ με ζαχαρούχο γάλα.
– Στρώνουμε και αυτή.
– Ακολούθως, διακοσμούμε το γλυκό μας, με κερασάκια.
– Η διακόσμηση, όμως, δεν σταματά εδώ, καθώς κάνουμε το ίδιο και με φιλέ από αμύγδαλο.
– Αυτό ήταν! Το γλυκό μας είναι έτοιμο για να σερβιριστεί.