Η πανακότα με γιαούρτι, μέλι και καρύδια, είναι μία γλυκιά συνταγή, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Πρόκειται για ένα γλυκό ιδανικό για την άνοιξη και το καλοκαίρι, λόγω της δροσιστικής γεύσης που έχει.
Επίσης, πρόκειται για μία υγιεινή συνταγή, αφού χρησιμοποιείται μέλι αντί για ζάχαρη, ξηροί καρποί και γάλα.
Υλικά που θα χρειαστούν για την πανακότα
700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή 2% αν το προτιμάτε
100 γρ. γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
6 κουτ. σούπας μέλι
8 ζελατίνες μικρές (13,5γρ.)
Για το σερβίρισμα
Μαύρη κορινθιακή σταφίδα
Καρύδια
Λίγο μέλι
Εύκολη η εκτέλεση για την πανακότα
Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό για 5-6 λεπτά. Βάζετε το γάλα να κάψει και διαλύετε μέσα σε αυτό τη ζελατίνα αφού τη στύψετε από το νερό.
Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ, περνώντας το από σουρωτήρι και ανακατεύετε μέσα το μέλι και μετά την κρέμα γάλακτος. Συμπληρώνετε και το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
Με ένα πινέλο αλείφετε με λίγο σπορέλαιο μια φόρμα χωρητικότητας ενός λίτρου και ρίχνετε μέσα το μείγμα της πανακότας. Την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Όταν θέλετε να σερβίρετε ξεφορμάρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με σταφίδες και καρύδια και περιχύνετε με λίγο επιπλέον μέλι.