Βάφλες με κομπόστα: Η ζέστη τραβάει δροσερά γλυκάκια. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα γλυκό με φρούτα; Μπορεί να το φτιάξετε πανεύκολα, ενώ παράλληλα έχει υπέροχη γεύση.
Βάφλες με κομπόστα: Γιατί να προτιμήσετε αυτό το γλυκό
Πέρα από νόστιμη συνταγή, φτιάχνεται πραγματικά γρήγορα και εύκολα, με λίγα και απλά υλικά! Αυτό το γλυκό ψυγείου, μπορεί να δροσίζει κάθε στιγμή της ημέρας σας!
Για τις φορές που θέλετε να φτιάξετε και ν’ απολαύσετε κάτι ελαφρύ με ότι υπάρχει στο σπίτι, το γλυκάκι αυτό, είναι η ιδανική λύση!
Βάφλες με κομπόστα: Τα υλικά που θα χρειαστούμε
- 1-2 πακέτα βάφλες (έτοιμες ή μπορείτε να φτιάξετε!)
- 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
- 1 φακελάκι κρέμα στιγμής βανίλια
- 750 ml φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες)
- 1 κομπόστα ροδάκινο ή φέτες από φρέσκα ροδάκινα
- 4-5 φύλλα ζελατίνης
Βάφλες με κομπόστα: Εκτέλεση Συνταγής
1.) Στο τάπερ που φτιάχνουμε τα γλυκά ψυγείου ή σε μακρόστενο ταψάκι μιας χρήσης, απλώνουμε τις βάφλες.
2.) Χτυπάμε μαζί τη κρέμα ζαχαροπλαστικής, με την κρέμα στιγμής, με το γάλα, για 7-8′ στη γρήγορη ταχύτητα και την απλώνουμε πάνω στις βάφλες.
3.) Κόβουμε τα φρούτα και τα τοποθετούμε πάνω στη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει η κρέμα.
4.) Λιώνουμε τα φύλλα της ζελατίνης (σύμφωνα με τις οδηγίες) στο σιρόπι της κομπόστας, ή σε χυμό, ή σε νερό, ανάλογα τις προτιμήσεις μας! Αν το θέλουμε ακόμη πιο γλυκό, μπορούμε αντί για ζελατίνη να φτιάξουμε ζελέ.
Tip: Μπορούμε ν’ αντικαταστήσουμε το ροδάκινο και με άλλα φρούτα!
Καλή απόλαυση!