Τούρτα, δροσερή και άκρως καλοκαιρινή. Με μοναδική γεύση φράουλας και ζελέ. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο; Πρόκειται για μια φανταστική συνταγή με κρέμα και ζελέ. Ελαφριά και φρουτένια αμέσως θα εντυπωσιάσει.
Υλικά για την τούρτα
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
- 6 φλιτζάνια του καφέ αλεύρι
- 4 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 8 αυγά
- 1 κομπόστα ροδάκινο
- 1 Baking powder
- 1 μόρφατ
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το Baking και ανακατεύουμε απαλά. Τοποθετούμε την ζύμη σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς 20 λεπτά.
Κατόπιν ετοιμάζουμε το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει ελαφρώς. Χτυπάμε το μόρφατ με λίγη άχνη. Στραγγίζουμε την κομπόστα και κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι στην μέση, το ραντίζουμε με λίγο ζουμί από την κομπόστα και στρώνουμε το μόρφατ.
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή είναι μπουκιά και απόλαυση.