Πατατοσαλάτα, αγαπημένη, δροσερή και χορταστική. Ειδικά το καλοκαίρι που δεν θέλουμε κάτι βαρύ για γεύμα εξαιτίας της ζέστης. Και αν όχι για κυρίως πιάτο τότε μπορεί να συνοδέψει ψητό κρέας και πουλερικά.
Υλικά συνταγής
600 γρ. πατάτες
3-4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
3 αυγά σφιχτά, βραστά
3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους. Τις ρίχνετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τις αφήνετε 20΄-25΄, μέχρι να μαλακώσουν.. Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
Στο μεταξύ καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα αυγά. Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και το ξίδι σ’ ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και προσθέτετε λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.
Στραγγίζετε τις πατάτες, τις ρίχνετε κι αυτές στο μπολ, προσθέτετε τα αυγά, το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρετε.
Καλή σας απόλαυση.