Σπιτικοί λουκουμάδες: Πρόκειται για ένα εύκολο γλυκό, το οποίο μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας, γρήγορα και οικονομικά. Σε περίπτωση που ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή, το βέβαιο είναι πως θα δικαιωθείτε για την επιλογή σας, καθώς θα εκπλαγείτε ευχάριστα από το αποτέλεσμα.
– 1/3 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο
– 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 μεγάλο αβγό, σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
– 1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
– 1/4 κουταλιά του γλυκού μπαχάρι
– 1 πρέζα γαρύφαλλο, τριμμένο
– 1 πρέζα τζίντζερ
– 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
– 1/2 φλιτζάνι γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
– 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
– 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική
– 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα κανέλα
– Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά βούτυρο.
– Ανακατεύουμε συχνά.
– Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ.
– Αφήνουμε, το βούτυρο, να κρυώσει τελείως.
– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους εκατόν εβδομήντα βαθμούς Κελσίου.
– Αλείφουμε με λίγο λάδι και αλευρώνουμε δώδεκα θήκες για muffin.
– Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αβγό στο βούτυρο.
– Χτυπάμε τα υλικά μας, με ηλεκτρικό μίξερ έως ότου δημιουργηθεί μείγμα.
– Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το ξύσμα.
– Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά, εναλλάσσοντας με το γάλα.
– Ανακατεύουμε έως ότου, τα υλικά μας, συνδυαστούν πλήρως.
– Τοποθετούμε το μείγμα στις θήκες των muffins.
– Ψήνουμε τις θήκες στο φούρνο για περίπου είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά.
– Βάζουμε 6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ.
– Βάζουμε ζάχαρη και κανέλα σε ένα άλλο μπολ.
– Βγάζουμε τους λουκουμάδες από το φούρνο και με ένα μαχαίρι.
– Αφαιρούμε το περιεχόμενο από τις θήκες των muffins.
– Βουτάμε τους λουκουμάδες στο λιωμένο βούτυρο.
– «Ρολάρουμε» τους λουκουμάδες στη ζάχαρη και την κανέλα.
– Μεταφέρουμε τους λουκουμάδες σε πιατέλα.
– Σερβίρουμε.