Τούρτα – ζελέ πορτοκαλιού: Το καλοκαίρι, χρειαζόμαστε μερικές στιγμές δροσιάς. Αυτή η τούρτα ζελέ, είναι το ιδανικό επιδόρπιογια τις μέρες με καύσωνα. Η διαδικασία είναι απλή και η προετοιμασία του γλυκού γίνεται σε μόλις 20 λεπτά.
Τούρτα – ζελέ πορτοκαλιού: Τα υλικά που θα χρειαστείτε
13 φύλλα ζελατίνης (21 γρ.)
500 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
Κάψουλα βανίλιας
350 γρ. γάλα συμπυκνωμένο ζαχαρούχο
400 ml γάλα εβαπορέ ελαφρύ 4%
700 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι
13 γρ.σκόνη ζελατίνης – 60 γρ. ζάχαρη
Τα σκεύη που θα χρειαστείτε
Φόρμα Ρυζιού – Ζελέ Πλαστική διάμετρος x Ύψος: 21 x 6 εκ
Τούρτα – ζελέ πορτοκαλιού: Εκτέλεση συνταγής
Βουτάμε τα 13 φύλλα ζελατίνης για 10 λεπτά σε κρύο νερό.
Χτυπάμε στο μίξερ τα 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, την βανίλια και τα 350 γρ. συμπυκνωμένο ζαχαρούχο.
Ζεσταίνουμε τα 400 ml. γάλα εβαπορέ και διαλύουμε την ζελατίνη.
Προσθέτουμε το γάλα στο γιαούρτι, όσο ακόμα είναι ζεστό.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και προσέχουμε να μην φτάσει έως επάνω.
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, για να κρυώσει και να πήξει.
Προσθέτουμε την σκόνη ζελατίνης σε κρύο χυμό πορτοκάλι και το αφήνουμε για 5 λεπτά να μουλιάσει.
Ζεσταίνουμε το χυμό με 60 γρ. ζάχαρης.
Διαλύουμε την ζελατίνη και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το ξεκολλάμε προσεκτικά από το σκεύος.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ πορτοκάλι μέσα στην φόρμα ανασηκώνοντας το μείγμα για να περάσει από κάτω του.