Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δεν χρειάζεται ούτε μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει τη συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

16:55
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Το τσουρέκι στην Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακό γλυκό ψωμί το οποίο παρασκευάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και κυρίως κατά την περίοδο του Πάσχα ή των Χριστουγέννων.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας την πιο εύκολη συνταγή για σένα που δεν το έχεις και πολύ με την κουζίνα. Δες πως θα φτιάξεις τσουρέκι χωρίς ζύμωμα και χωρίς μίξερ γρήγορα και απλά.

Advertisement

Για εύκολα τσουρέκια χωρίς ζύμωμα

600 γρ. αλεύρι για τσουρέκι (κοσκινισμένο)
1 κύβο φρέσκια μαγιά των 25 γρ. (ή 1 φάκελο μαγιά 8 γρ.)
100 γρ. βούτυρο γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. φρέσκο γάλα
50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 μεγάλα αυγά
1 κρόκο αυγού
2 κ.γ. κοφτά μαχλέπι σε σκόνη
1 κ.γ. κοφτό κακουλέ σε σκόνη
1 ακέρωτο πορτοκάλι (το ξύσμα)
3 δάκρυα μαστίχα
1 βανίλια


Για το τελείωμα

1 κρόκο με 1 κ.σ νερό και 2 πρέζες ζάχαρη για το άλειμμα
50 γρ. αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)
50 γρ. βούτυρο λιωμένο για το ζύμωμα

Advertisement

Εκτέλεση

Advertisement
TAGS:
Advertisement