Συνταγές, με κοτόπουλο: Είστε λάτρεις του κοτόπουλου και θέλετε να κάνετε ξεχωριστές συνταγές. Μπορείτε να δείτε την ακόλουθη λίστα. Αυτή περιλαμβάνει συνταγές, με ζυμαρικά, σούπα, σαλάτα και σπαράγγια. Φυσικά, βασικό υλικό είναι το κοτόπουλο. Αναλυτικότερα:
– Βράζετε τα μακαρόνια, τ΄αφήνετε στην άκρη με την κατσαρόλα.
– Βράζετε για λίγα λεπτά τα σπαράγγια, τ΄αφήνετε κι αυτά στην άκρη.
– Κόβετε το κοτόπουλο που περίσσεψε, σε μικρά κομματάκια και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τις πένες και τα σπαράγγια.
– Ρίχνετε ένα μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος και τ΄αφήνετε στη φωτιά να “δέσει” όλο για περίπου 4 λεπτά.
– Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε χωρίς λάδι μερικά κομμάτια μπέικον κι όταν ξεροψηθούν να τα κόψετε σε μικρά κομάτια και να τα ενώσετε με τα μακαρόνια.
– Σερβίρετε με φρέσκο πιπεράκι.
– Ανοίγετε σε ένα βουτυρωμένο ταψί ένα φύλλο σφολιάτας, ή ειδικό φύλλο για τάρτες.
– Σε ένα τηγάνι σοτάρετε ένα κρεμμύδι, μανιτάρια και μπέικον αν θέλετε, ακόμη και πιπεριές.
– Έχετε ξεψαχνίσει δυο μπούτια κοτόπουλου και τα έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια.
– Όταν ετοιμαστούν τα σοταρισμένα λαχανικά σας, τα ανακατεύετε σε ένα μπολ μαζί με το κοτόπουλο.
– Ρίχνετε το μείγμα του μπολ στην ανοιχτή σφολιάτα.
– Τρίβετε ό,τι τυριά έχετε από πάνω. Χτυπάτε δυο αυγά, μαζί με μισή κρέμα γάλακτος, περιχύνετε την τάρτα. Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα αντικαθιστάτε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι.
– Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μισή ωρίτσα.
– Απλώνετε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ κοντά μακαρόνια έτοιμα βρασμένα.
– Από πάνω ρίχνετε κομματάκια από το κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει.
– Σε ένα μπολ τρίβετε τυριά, σίγουρα παρμεζάνα για να γίνει πιο νόστιμο το φαγητό και ρίχνετε πάνω στο ταψί μαζί με κρέμα γάλακτος και πιπεράκι.
– Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να γίνει η επιφάνεια του ογκρατέν χρυσή και σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
– Σε ένα τηγανάκι σοτάρετε πιπεριές, κρεμμύδια, σκόρδο, ντοματάκια με αλατοπίπερο.
– Λίγο πριν αποσύρουμε ααπό τη φωτιά, ρίχνουμε καλαμπόκι, φασόλια κόκκινα.
– Ρίχνουμε και τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα στη σάλτσα.
– Σε τορτίγες τοποθετούμε μια φέτα τυρί κίτρινο που λιώνει , ιδανικά τσένταρ, κι από πάνω λίγο από το μείγμα μας με τα λαχανικά και το κοτόπουλο.
– Τυλίγουμε και τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα. Αν θέλουμε ρίχνουμε κι άλλο τριμμένο τυρί από πάνω
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.
– Απλά τα πράγματα είναι εδώ… Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νεράκι και μια κουταλιά βούτυρο (για πιο υγιεινά λάδι ελιάς).
– Κόβετε ό,τι λαχανικά θέλετε, καρότα, κολοκύθια κλπ. και βράζετε μαζί με το κοτόπουλο και έναν κύβο κότας.
– Αν θέλετε 10 λεπτά πριν το τέλος, προσθέτετε και ρύζι ή λεπτά ζυμαρικά για σούπα όπως noodles κλπ.
– Ανακατεύετε, χαμηλώνετε και τη φωτιά και τ΄αφήνετε να βράσουν όλα μαζί.
– Αν θέλετε προσθέτετε και λεμόνι.
– Ανοίγετε ένα φύλλο για πίτσα ή παίρνετε έτοιμη μια βάση πίτσας
– Αλείφετε με κέτσαπ και βάζετε από πάνω τριμμένο τυρί, μανιτάρια, πιπεριές ή ό,τι άλλο σας αρέσει στην πίτσα και προσθέτετε και κομματάκια κοτόπουλου
– Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο και η πίτσα σας είναι έτοιμη!
– Έχετε βράσει τα μακαρόνια και τα βάζετε σε ένα μπολ.
– Εκεί μέρα ρίχνετε κομματάκια κοτόπουλου, ντοματούλες, κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένο μαρούλι.
– Τα ανακατεύετε και είναι έτοιμα! Για ακόμη πιο νόστιμο και πρωτότυπο φαγητό, ρίχνετε μέσα στα μακαρόνια και σάλτσα πέστο κι ανακατεύετε.
– Τρώγεται κρύα.
Μια πολύ απλή κι εύκολη ιδέα για το κοτόπουλο που μας περίσσεψε.
Χρειάζεται να κόψετε δυο κομμάτια ψωμί, να τα ψήσετε, να τ΄αλείψετε με μια σος όπως μπαρμπεκιου, πέστο (ταιριάζει πολύ) ή απλή μαγιονέζα και να βάλετε μέσα κομμάτια κοτόπουλου και μοτσαρέλας